Iz tiska je izišao 43. broj Katoličkog tjednika


Središnja tema novoga 43. broja Katoličkog tjednika je Bobovac, srednjovjekovni kraljevski grad Bosne...

Istodobno se veliča srednjovjekovna Bosna i slavi onoga tko ju je uništio, pokazuje to i najnovije nastojanje da se uspostavi Dan osnivanja Sarajeva koji se veže za početak osmanskog osvajanja, a odbacuje kontinuitet sa srednjovjekovnim naseljem na prostoru današnjeg Sarajeva. Više o tome i o Bobovcu u intervju s Husnijom Kamberovićem uglednim bosanskohercegovačkim povjesničarom.

Opće je poznato da je Bobovac bio najznačajniji i najbolje utvrđeni grad srednjovjekovne Bosne, podignut na strmoj, stepenastoj stijeni, jugozapadno od Vareša 50-ak km od Sarajeva. Međutim, pitamo se kako i je li moguće danas, nakon toliko vremena, utvrditi njegov stvarni izgled. O tome možete čitati u rubrici Ljudi Život Običaji.

Svoj novi uvodnik don Josip Vajdner je naslovio: Logika brisanja i restartiranja

U izlogu možete pročitati vijest o odreknuću od službe pomoćnog biskupa vrhbosanskog dr. Pere Sudara.

Na blagdan Sv. Luke 18. listopada euharistijskim slavljem i svečanom akademijom Katolički bogoslovni fakultet u Sarajevu proslavio je svojega nebeskog zaštitnika.

U organizaciji Hrvatske salezijanske provincije Sv. Ivana Bosca i KŠC-a Don Bosco, u Žepču je 16. i 17. listopada boravio don Tom Uzhunalil. Iznio je osobno svjedočenje o iskustvu Božje ljubavi i milosrđa u svom životu, te je predstavio knjigu Čudom živ (557 dana u rukama isilovaca). O tome je u svojoj kolumni pisao Brane Vrbić.

Misijska nedjelja posebno nam u pamet priziva sve one idealiste – redovnice i svećenike, koji su spremno odgovorili Gospodinovu pozivu na širenje evanđelja po cijelom svijetu. Jedna od njih je i s. Ana Uložnik, članica Družbe sestara Služavki Maloga Isusa Sarajevske provincije Bezgrješnog začeća BDM-a, rođena Ramkinja. o Njoj u rubrici Zov misija.

Povodom proslave blagdana Sv. Ivana Pavla II. i istoimenog Dana nadbiskupijskog centra za pastoral mladih razgovarali smo s Petrom Škrabom glavnim kuharom ove institucije

U prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. u večernjim satima 14. listopada svečano je proslavljeno 20 godina rada i djelovanja Udruge katoličkih studenata Emaus. Više o tome na stranicama Glasa mladih.

Ovotjednu reportažu donosimo iz livanjskog kraja iz župe Rođenja BDM u Ljubunčiću.

Vašoj pozornosti preporučamo i ostale standardne rubrike te tjedni društveno-politički inventar Josipa Vrička.

Čitajte i širite Katolički tjednik i portal nedjelja.ba. glasove nove evangelizacije.

KT