Sarajevo

Iz tiska je izišao 7. ovogodišnji broj Katoličkog tjednika


Iz tiska je izašao 7. ovogodišnji broj Katoličkog tjednika čiji su središnji sadržaji u znaku Svjetskog dana bolesnika koji Katolička Crkva obilježava na spomendan Gospe Lurdske.

Glavni urednik vlč. Josip Vajdner Uvodnik novoga broja naslovio je Iskustvo dijaloga bez neplodnih rasprava.

U povodu Svjetskog dana bolesnika razgovarali smo s Darijom Rebac, glavnom medicinskom sestrom u prvom hospiciju u Hercegovini, koji nosi naziv Betanija, a nalazi se u Čapljini.

Kažu da zdrav ima stotinu želja, a bolestan samo jednu – ozdraviti. Stoga nije rijetkost da ljudi pritisnuti nekom teškom bolešću padnu u očaj. No, ima i onih koji takvo stanje shvate kao prigodu i dar. Takva je životna priča Ivice Suvalja u rubrici Ljudi, život, običaji.

U izlogu, između ostalog, čitajte o prvom pohodu jednog Pape Arapskom poluotoku te predstavljanju kronika kardinala Vinka Puljića

Na prostranoj rakitskoj visoravni okruženoj gorjima Jarmom, Gvozdom, Olujom i Konjskim, 12 kilometara od Posušja, na prometnici za Jablanicu nalaze se dvije župe – Sutina te Rakitno sa sjedištem u selu Poklečani. O vjeri i životu tog kraja doznajte više u našoj reportaži.

Rubrika Crkva u Hrvata, između ostalih,donosi vijesti: Široki Brijeg – Upriličeni IX. dani pobijenih hercegovačkih franjevaca, Mostar – Predstavljena knjiga biskupa Perića, Australija – Proslava Bl. Alojzija Stepinca u HKC-u Canberra.

Vašoj pozornosti preporučamo i Tjedni društveno-politički inventar Josipa Vrička, kao i ostale standardne rubrike te nove video priloge i razne sadržaje na našem portalu nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu.

Čitajte i širite Katolički tjednik i portal nedjelja.ba – glasove nove evangelizacije!


KT