Sarajevo

Izišao 10. broj Katoličkog tjednika


Središnja tema novoga broja Katoličkog tjednika je solidarnost koja je drugo ime za konkretnu ljubav. Ostale stranice su ispunjene brojnim aktualnim sadržajima, duhovnošću te životnim pričama...

Odlukom hrvatskih biskupa iz 2006. Hrvatski Caritas određen je za nositelja akcije Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini, stoga smo prikladna sugovornika za ovu temu pronašli u fra Tomislavu Glavniku, ravnatelju Hrvatskog Caritasa.

Povodom Tjedna solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini (12. – 19. ožujka), predsjednik Hrvatskog Caritasa, varaždinski biskup mons. Bože Radoš uputio je svoju poruku u čijem je središtu biblijski susret Isusa i Samarijanke.

Urednik don Josip Vajdner svoj novi uvodnik naslovio je Unutarnja solidarnost.

U ovotjednoj reportaži zaputili smo se u najzapadnije krajeve zapadne Hercegovine u Posušje. Tekst Josipa Vrička o ovoj velikoj župi koja ne bilježi pad broja žitelja možete pročitati na stranicama rezerviranim za reportažu.

Prilog o Zavisti kao bolesti duha napisao je naš suradnik fra Šimun Šito Ćorić. Iz rubrike zanimljivosti predstavljamo pet rođenih sestara u Indiji koje su postale redovnice, a njima se pridružila i njihova nećakinja.

Katolička je Crkva u Južnoj Koreji religijska zajednica kojoj se najviše vjeruje, pokazuju nedavno provedena istraživanja. Od „primajuće“ Crkve postali su „dijeleća“ Crkva koja svijetu daje autentično iskustvo vjere. Više o ovom fenomenu pročitajte na stranicama rezerviranim za Zov misija.

Pod geslom Hodimo zajedno, oko 250 mladih iz 25 župa Vrhbosanske nadbiskupije sa svojim je svećenicima sudjelovalo u subotu, 4. ožujka na četvrtom po redu Nadbiskupijskom križnom putu mladih koji je upriličen u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Tolisi.

Iz rubrike Glas mladih donosimo izvješće iz crkve Sv. Josipa u Kornici kod Modriče gdje je  25. veljače upriličeno otvorenje treće godine drugog ciklusa NCM-ova projekta Iuvenes fructus – Osposobljavanje mladih za rad u voćarstvu.

Zaklada Ljudsko bratstvo u BiH, koja se vodi načelima Povelje o ljudskom bratstvu koju su 2019. potpisali papa Franjo i veliki imam Ahmed Al-Tajjib, organizirala je 4. ožujka okrugli stol u Novom Travniku.  Više o tome pročitajte na stranicama rezerviranim za Crkvu u Hrvata. Također, župa Sv. Jakova Međugorje od 27. veljače do 3. ožujka bila je domaćinom XV. po redu Generalne skupštine Unije Manje braće Europe (UFME). Tijekom zasjedanja fra Alard Krzysztof Maliszewski, provincijal iz Poljske, izabran je za novog predsjednika UFME-a

Vašoj pozornosti preporučamo i ostale zanimljive i standardne rubrike. Čitajte Katolički tjednik i portal nedjelja.ba, glasove nove evangelizacije.

Ž.I., KT