Sarajevo

Izišao 18. broj Katoličkog tjednika


Novi, svibanjski broj Tjednika posvećen je Blaženoj Djevici Mariji.

Tim povodom razgovarali smo s upraviteljem svetišta Majke Božje u Olovu fra Ilijom Božićem, koji poručuje „Gospa još uvijek zauzima važno mjesto u kršćanskom životu našeg puka“.

U uvodniku pod naslovom Zasebno tijelo i ničija zemlja, urednik Josip Vajdner komentira aktualne poteze visokoga predstavnika u BiH Christiana Schmidita, referirajući se na povijest zemlje koja je bila (a dijelom i ostala…) corpus separatum – zasebno tijelo.

U Bogoslovlju u praksi, dr. fra Luka Marković donosi tekst pod naslovom Razum bez ljubavi može odvesti u provaliju, podsjećajući (i) na tezu filozofa Blaisea Pascala da je kap ljubavi važnija u životu čovjeka od oceanski snažna razuma.

U Izlogu donosimo izvješće s trodnevnoga, 41. apostolskog putovanja Svetog Oca u Mađarsku.

U stalnoj rubrici Ljudi, život, običaji, u povodu Svjetskog dana primalja, Željko Ivković donosi tekst pod naslovom Ljepota pomaganja ženama u porođajnim mukama.

Reporterska ekipa Tjednika pohodila je župu Presvetoga Srca Isusova, gdje „pouzdanje u Boga održava studenačko svetište“.

U stalnoj rubrici Razmišljanje, Josip Vričko, referirajući se na komemoraciju u Donjoj Gradini, donosi tekst pod naslovom Laž kao patriotizam i – obratno.

U Odjecima prošlosti, Ivo Tomašević vraća se u ožujak 1995., pišući o pohodu planinskim putovima kardinala Puljića u Fojnicu gdje se susreo s tamošnjim svećenicima.

Vašoj pozornosti preporučamo i naše standardne rubrike te razne sadržaje na našem portalu Nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu i Instagram profilu.

Čitajte i širite Katolički tjednik i portal Nedjelja.ba – glasove nove evangelizacije!

J.Vr.,KT