Izišao 3. broj Katoličkog tjednika


Središnja tema novoga broja je ekumenski dijalog i Molitvena osmina za jedinstvo kršćana 2019.

Slijedeći misao međusobnog približavanja svih krštenih u Isusovo ime, svake godine od 18. do 25. siječnja organizira se Molitvena osmina za jedinstvo kršćana. Katolička Crkva osnovala je i Papinsko vijeće za promicanje jedinstva kršćana na čijem je čelu švicarski kardinal Kurt Koch koji je dao ekskluzivni intervju Katoličkom tjedniku...

Na samom ulazu u Bokokotorski zaljev, na obroncima visokih brjegova, omeđen šumarcima i perivojima palmi, čempresa i mimoza, maslina i naranči, uzdiže se Herceg Novi.U njemu je, osim što raste više od 250 vrsta različitog egzotičnog bilja, ponajbolji cvijet koji je izniknuo Sv. Leopold Mandić. O tom gradu i svetcu u duhu ekumenizma pročitajte iz pera našeg suradnika don Siniše Jozića.

Udruge proistekle iz Domovinskog rata obilježile su na groblju Topala u Vitezu 9. siječnja 25. obljetnicu stradanja Hrvata u Buhinim Kućama.

Često od posvećenih osoba možemo čuti kako smatraju da su njihova zvanja plod predane i žarke molitve njihovih roditelja. Da su takve tvrdnje i te kako utemeljene, potvrđuje i slučaj španjolskog misionara Francisca Javiera Olivere. Više o tome u rubrici Zov misija.

Mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski Ratko Perić predvodio je 11. siječnja koncelebriranu sv. misu za dušu pokojnoga biskupa Pavla Žanića, svojega prethodnika, koji je preminuo istoga nadnevka 2000. u Splitu.

U Blatu na otoku Korčuli od 9. do 12. siječnja održan je VII. redoviti kapitul hrvatske Provincije Krista Kralja Družbe kćeri milosrđa TSR Sv. Franje. Na službu provincijalne predstojnice ponovno je izabrana s. M. Emila Barbarić.

Na blagdan Krštenja Gospodinova 13. siječnja u županijskoj bolnici u Orašju preminuo je fra Ivo Božić, član Franjevačke provincije Bosne Srebrene.

Poznati klinički psiholog u svojem djelu 12 pravila za život, s podnaslovom Protuotrov kaosu, donosi korisne savjete za najteža životna pitanja koja mogu biti dio svačijeg života.

Svjetski bestseler12 pravila za život s izvornog engleskog na hrvatski jezik preveo je Ivo Džeba. Nakladna kuća Verbum objavila je djelo ispisano na 416 stranica 2018., a urednik pothvata bio je mr. sc. Petar Balta.

Čitajte i ostale zanimljive rubrike Katoličkog tjednika i portala nedjelja.ba

KT