Sarajevo

Izišao 34. broj Katoličkog tjednika


Iz tiska je izišao 34. broj Katoličkog tjednika, koji uz središnju temu Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima, donosi i druge zanimljive i aktualne sadržaje.

U svom Uvodniku, glavni urednik vlč. Josip Vajdner pisao je na temu Sarajevo koje to jest i koje to nije.

Povodom nadnevka 23. kolovoza koji bi se u Europi trebao obilježavati kao Dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih režima, u Intervjuu smo razgovarali s dr. Antom Čuvalom, povjesničarom i hrvatskim političkim emigrantom.

Budući da je razdoblje godišnjih odmora reportažu donosimo iz živopisne nizozemske Goude, poznate po istoimenomu siru, koja čuva najdužu crkvu u zemlji, nekoć katoličku, s impozantna 64 vitraja iz 16. stoljeća.

Kroz filozofsku prizmu vodi nas vlč. dr. Oliver Jurišić koji ovoga puta piše o „Digitalnom“ kršćanstvu.

MisionariCrkve uHrvata djeluju i u Beninu, no i Bogu posvećenih osoba iz ove afričke zemlje ima u Hrvatskoj. Jedna od njih je i s. Blanche Dakin s kojom smo tijekom razgovora uživali u njezinu izvrsnu poznavanju našeg materinjeg jezika, u rubrici Zov misija

Razmišljanje ovoga tjedna naslovljeno je: Je li gotov II. svjetski rat? – Tko deložira autokrata, ima pravo slaviti?!.

Gospina kapelica u srcu Središnje Bosne bila je povod za priču u rubrici Ljudi, život, običaji.

Ovotjedni Izlog donosi izvješća o slavlju svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije u vrhbosanskim marijanskim svetištima Komušini kod Teslića i sarajevskom Stupu, te Proslavu zavjeta sestara Služavki Malog Isusa u sarajevskoj katedrali i Polaganje doživotnih zavjeta Školskih sestara franjevki u Varešu. Crkva u Hrvata, između ostalog, donosi vijesti o proslavi Velike Gospe i u Rami-Šćitu i Tolisi, te o Komemoraciji za ubijenog župnika i vjernike u Krnjeuši i vijest o smrti vrhbosanskog svećenika vlč. Ante Trgovčevića u Slavonskom Brodu. 

Vašoj pozornosti preporučamo i Tjedni društveno-politički inventar Josipa Vrička, kao i ostale standardne rubrike te nove video priloge i razne sadržaje na našem portalu nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu.

Čitajte i širite Katolički tjednik i portal nedjelja.ba – glasove nove evangelizacije!

KT