Izišao 35. broj Katoličkog tjednika


Iz tiska je izišao 35. ovogodišnji broj Katoličkog tjednika čija je središnja tema nova školska godina.

Ovotjedni Uvodnik, glavni urednik Josip Vajdner naslovio je Primjeri, a ne prijekori, u kojem piše o utjecaju društvenih zbivanja na djecu u školskom sustavu.

U Intervjuu smo u svezi s početkom nove školske i vjeronaučne godine te 30 godina od obnove izvođenja vjeronaučne nastave u školama razgovarali s mr. vlč. Markom Vidovićem, predstojnikom Katehetskog ureda Banjolučke biskupije.

U Izlogu donosimo izvješće s 26. katehetskog dana, redovitog godišnjeg seminara za katoličke vjeroučitelje/ice u osnovnim i srednjim školama s područja Vrhbosanske nadbiskupije.

O Usorskom kraju i župi Sv. Antuna Padovanskog u Sivši moguće je čitati u našoj novoj Reportaži.

U Crkvi u Hrvata donosimo vijesti o uvođenju u službu novog vrhbosanskog kanonika, novom doktoru odgojnih znanosti te o smrti subotičkog biskupa mons. Slavka Večerina, kao i mnoge druge.

Rubrika Ljudi, život, običaji, također je posvećena novoj školskoj godini te se o financijskoj strani povratka u školu može čitati u tekstu naslovljenom Cijene divljaju, ali znanje nitko ne može ukrasti.

Posljednju stranicu u Tjedniku posvetili smo osmom konzistoriju u pontifikatu pape Franje i kreiranju 20 novih kardinala.

Vašoj pozornosti preporučamo i naše standardne rubrike te razne sadržaje na našem portalu Nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu i Instagram profilu.

Čitajte i širite Katolički tjednik i portal Nedjelja.ba – glasove nove evangelizacije!

J.M., KT