Izišao 48. broj Katoličkog tjednika


Središnja tema novoga 48. broja Katoličkog tjednika je 25 godina od osnivanja Katoličkog školskog centra Sv. Josipa u Sarajevu.

Katolički školski centar Sv. Josip u Sarajevu proslavio je svojih 25 godina života i rada. O prvim koracima ovoga centra i stasavanju Sustava katoličkih škola za Europu razgovarali smo s promicateljem umirovljenim biskupom mons. Perom Sudarom.

Izvanredni misijski mjesec listopad je iza nas, a također i Misijska godina koju su biskupi Biskupske konferencije BiH predložili vjernicima na ovdašnjem području. Dosta toga je urađeno, pokrenute su brojne akcije. Na sve to osvrnuo se ravnatelj Papinskih misijskih djela u BiH mons. Luka Tunjić.

Fra Luka Maković napisao je novi tekst Pretjerani individualizam ugrožava istinu za rubriku Bogoslovlje u praksi.

U novom broju donosimo i razmišljanje na temu nasilja nad ženama te reportažu na četiri stranice s hodočašća iz dalekog Meksika.

Bosna i Hercegovina izgubila je državnost 1463. kada su ju okupirale Osmanlije, a državnost joj je vraćena 1943. u Mrkonjić Gradu. Tekst Josipa Vrička o ovoj temi pročitajte u rubrici Razmišljanje.

Od 19. do 26. studenoga papa Franjo je na svojemu 32. inozemnom putovanju – četvrtom u istočnu i jugoistočnu Aziju, pohodio Kraljevinu Tajland i Japan. Više o tome u rubrici U izlogu.

U četvrtak, 21. studenoga na spomendan Prikazanja BDM-a u Hramu, sestre Kćeri Božje ljubavi u Sarajevu su obilježile 151. obljetnicu osnutka svoje družbe i završetak jednogodišnje proslave 100. obljetnice Provincije Božje providnosti sa sjedištem u Zagrebu.

Redoviti godišnji sabor svećenika koji pastoralno djeluju u Banjolučkoj biskupiji održan je 20. studenoga u Banjoj Luci.

U prostorijama Vrhbosanskog ordinarijata u Sarajevu 20. studenoga održana je 34. sjednica Povjerenstva za pripravu Sinode Vrhbosanske nadbiskupije.

Zatvaranje trogodišnjeg ciklusa i predstavljanje rezultata poljoprivrednog projekta Iuvenes fructus upriličeno je 21. studenoga u Kornici, u župi Čardak kod Modriče, u Bosanskoj Posavini.

Dr. fra Tomislav Pervan proslavio je 24. studenoga 50 godina misništva u rodnoj župi Krista Kralja u Čitluku, a u župi Sv. Jakova apostola u Međugorju 22. studenoga priređena je Večer zahvale za zlatomisnika.  Na zadnjoj stranici Tjednika pročitajte nešto više o tome.

Vašoj pozornosti preporučamo i ostale standardne rubrike u Katoličkom tjedniku i na portalu nedjelja.ba.

Čitajte Tjednik i portal nedjelja.ba glasove nove evangelizacije.

KT