Izišao 9. broj Katoličkog tjednika


Iz tiska je izišao 9. ovogodišnji broj Katoličkog tjednika čija je središnja tema korizma.

Ovotjedni Uvodnik glavni urednik Josip Vajdner naslovio je Bojevi koji jesu "naš problem".

U redovitoj rubrici Bogoslovlje u praksi dr. fra Luka Marković pisao je o tome kako je nužno probuditi urođeni osjećaj za dobro drugoga.

U Intervjuu smo o korizmi i njezinom značaju razgovarali sa župnikom župe Presvetog Srca Isusova u Prozoru i dekanom Ramskog dekanata  mons. Markom Tomićem.

U Izlogu smo pozornost posvetili susretu animatora liturgijskog pjevanja u znaku novog kantuala, svetoj misi na Pepelnicu koju je u sarajevskoj prvostolnici predvodio vrhbosanski nadbiskup u miru Vinko kard. Puljić te korizmenoj poruci pape Franje.

Rubrika Razmišljanje donosi tekstove o tomu zašto je križni put tako blizak hrvatskim katolicima te o obljetnici razmjene hrvatskih zarobljenika iz logora Jablanica.

U Reportažnom prikazu moguće je čitati o "kalvarijama" i pobožnostima križnog puta na otvorenom u Vrhbosanskoj nadbiskupiji.

S obzirom na vrijeme u kojem se nalazimo, u novom broju je moguće pročitati i zanimljive odgovore vjernika različitih profila na naše pitanje Što za vas znači korizma?.

Zov misija donosi tekst o s. Liberiji Filipović, redovnici kojoj se misijski san ostvario tek u 67. godini života kada je otišla na Haiti.

Vašoj pozornosti preporučamo i naše standardne rubrike te razne sadržaje na našem portalu Nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu i Instagram profilu.

Čitajte i širite Katolički tjednik i portal Nedjelja.ba – glasove nove evangelizacije!

J.M., KT