Sarajevo

Izišao četvrti broj Katoličkog tjednika


Iz tiska je izišao četvrti broj Katoličkog tjednika, posvećen prvoj Nedjelji Božje riječi, koju je 30. rujna 2019. motu proprijem Aperuit illis ustanovio papa Franjo, te odredio da se slavi na Treću nedjelju kroz godinu.

Svoj je pak Uvodnik, osvrćući se na Europsko rukometno prvenstvo, glavni urednik vlč. Josip Vajdner naslovio Hercegovačka medalja.

U Intervjuu smo u skladu s temom broja razgovarali s mr. sc. vlč. Božom Odobašićem, bibličarom, umirovljenim profesorom starozavjetnih predmeta.

Također, standardna rubrika Ljudi, život, običaji ispunjena je pričom Vjera se uči, a najbolji način za to je čitati svetopisamske tekstove koja govori o Ani Cvitanušić čitačici na nedjeljnim misama.

U izlogu donosimo izvješće s prvoga dana ovogodišnje Molitvene osmine za jedinstvo kršćana, kada je u sarajevskoj katedrali Srca Isusova upriličeno ekumensko bogoslužje Riječi.

Stranice Reportaže govore o Pravoslavnom novosarajevskom ukrasu koji preobražava sebe i oko sebe.

Ovotjedno Razmišljanje naslovljeno je Koga biskupi (zapravo) blagoslivljaju? – Crkva i  vlast.

Vrijedno je spomenuti kako je od prvoga broja 2020. Katolički tjednik bogatiji za novu rubriku Umjetnine kroz objektiv.

Crkva u Hrvata, između ostalog, donosi vijesti: Gorice – Proslava patrona u povratničkoj župi; Bijelo Polje – Susret sestara s privremenim zavjetima; Radunice – Krštenje sedmog djeteta obitelji Miškić; Bednja – Kardinal posjetio rodnu župu Izidora Poljaka...

Vašoj pozornosti preporučamo i naše standardne rubrike te nove video priloge i razne sadržaje na našem portalu nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu.

Čitajte i širite Katolički tjednik i portal nedjelja.ba – glasove nove evangelizacije!

KT