Izišao dvobroj Katoličkog tjednika


Iz tiska je izašao dvobroj Katoličkog tjednika na 60 strana koji donosi mnogo prigodnih tekstova te stalnih rubrika.

Prema dosadašnjoj tradiciji i ove su godine biskupi Biskupske konferencije BiH u povodu najradosnijeg kršćanskoga blagdana, uputili svoje poruke-čestitke svećenicima, đakonima, redovnicima, redovnicama te vjerničkom puku kao i svim ljudima dobre volje. Njihove poruke donosimo u cijelosti.

Utjelovljenje i rođenje Sina Božjega jedna je od najvećih i najljepših tajni kršćanske vjere. Božić je sam po sebi misterij kojega je moguće promatrati samo očima vjere. Sugovornika na ovu temu našli smo u talijanskom kardinalu Crescenziju Sepeu, a s njim je razgovarao vlč. Dražen Kustura.

Slaviti Božić znači vjernički se prisjetiti utjelovljenja Sina Božjega i njegova dolaska na svijet rođenjem u Obitelji. Osim vremenske odrednice, najradosnija kršćanska svetkovina ima i onu mjesnu. Upravo smo o tome razgovarali s fra Tomislavom Glavnikom koji je, uz ostale službe, često u ulozi vodiča u Svetoj zemlji.

Ovih božićnih blagdana, u atmosferi blještavila i ponuda trgovačkih centara koji su sve puniji, ali u pripravljanju na iskreni susret s Gospodinom, korisno je malo zaustaviti se kako bismo razmislili kao kršćani i vjernici, ili pak jednostavni tražitelji istine, što je razlog naše božićne radosti. O tome u svom tekstu Što je božićna radost? piše dr. vlč. Drago Župarić

Brane Vrbić je svoj tekst naslovio Te noći u Betlehemu

Jedna od onih župa koje oduvijek imaju jaslice je Kočerin, pored Širokog Brijega, u Hercegovini. O tamošnjim velikim i nadaleko poznatim jaslicama razgovarali smo sa s. Abelom Banožić...

Jedan od najstarijih misionara Crkve u Hrvata je salezijanac don Danko Litrić. Njega ne treba posebno predstavljati jer rijetki su oni koji za ovog simpatičnog i blagog svećenika nisu čuli...O njemu možete čitati u novome broju u rubrici Zov misija.

Mjesto i župa Radunice nalaze se na brežuljcima između Zavidovića, Maglaja i Žepča, četiri kilometra od magistralne ceste Bosanski Šamac – Doboj – Sarajevo – Mostar. U novom broju čitajte reportažu iz Radunica

Na spomendan Bl. Drinskih mučenica, 15. prosinca vrhbosanski nadbiskup metropolit Vinko kard. Puljić u Goraždu je slavio sv. misu, te potom pokraj spomen-obilježja izmolio molitvu za proglašenje Drinskih mučenica svetim.

Od 13. do 15. prosinca u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. u Sarajevu upriličena je duhovna obnova za animatore Vrhbosanske nadbiskupije.

Vašoj pozornosti preporučamo i ostale redovite rubrike. 

KT