Izišao izvanredni dvobroj Katoličkog tjednika 13 i 14


Uprava "Medijskog centra Vrhbosanske nadbiskupije", pod čijim okriljem djeluje i "Katolički tjednik", odlučila je, zbog pandemije "koronavirusa", tiskati dvobroj umjesto redovitih tjednih izdanja. Tako je iz tiska izišao dvobroj 13. i 14.

Katolički tjednik 13-14-2020

Katolički tjednik 13-14-2020

Kongregacija za bogoštovlje i disciplinu sakramenata izdala je dekret glede pandemije koronavirusa, a u svezi s proslavom Uskrsa. Nadnevak Vazama ne može biti pomjeren!

Također, u novom broju Katoličkog tjednika te na stranicama portala nedjelja.ba možete pročitati upute iz Vrhbosanske nadbiskupije, Banjolučke te hercegovačkih biskupija...

Kako bismo dali širi pogled na problem pandemije, poslali smo upite na različite adrese. Odgovore što misle o koronavirusu smo dobili od kard. Puljića te nekoliko svećenika i laika među kojima su novinari, teolozi, psiholozi te djelatnik Caritasa Italija.

U novom broju poslušajte savjete dr. sc. Sande Smoljo-Dobrovoljski, teologinje, psihologinje i psihoterapeutkinje u tekstu Mentalno zdravlje u doba koronavirusa.

Svoj novi uvodnik urednik don Josip Vajdner je nazvao U boj!

Nedavno su u posjetu Sudanu bila trojica svećenika iz Banjolučke biskupije: livanjski fratar Ćiro Lovrić, župnik iz Drvara don Davor Klečina i ravnatelj Katoličkog školskog centra u Bihaću vlč. Boris Ljevak. O njihovim dojmovima iz Afrike čitajte u rubrici Zov misija.

Grad Zagreb i širu okolicu u nedjelju, 22. ožujka pogodio je niz potresa. Više o tome u rubrici Crkva u Hrvata.

Nakon duže bolesti, koja ga je udaljila iz aktivne svećeničke službe, u Zagrebu je 17. ožujka preminuo vrhbosanski svećenik vlč. Miro Bešlić. Vlč. Bešlić je pokopan u Derventi 20. ožujka.

Polaganjem vijenaca pred spomen-obilježjem u Gradskom katoličkom groblju Sultanovići i misom zadušnicom koju je u župnoj crkvi Sv. Ante u Bugojnu predvodio fra Hrvoje Radić, bugojanski župnik, Hrvati Bugojna su 19. ožujka, skromno, u skladu s preporukama zbog pandemije koronavirusa, obilježili 26. obljetnicu razmjene 294 logoraša iz logora Stadion.

Članovi Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine odlučili su, zbog pandemije koronavirusa, odgoditi 78. redovito zasjedanje koje se trebalo održati 20. i 21. ožujka u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Mostaru.

Bosna i Hercegovina je, inače, rame uz rame s europskim rekorderima po krađi šuma Rumunjskom i Bugarskom. Iako je u FBiH registrirano 11 šumarskih društava na 10 županija, godišnje se prosječno evidentira krađa više od 28 000 kubika drveta. Više o tome iz pera našeg novinara Josipa Vrička u tekstu Šumska mafija hara po šumama i gorama.

U ovom broju možete se opustiti uz reportažu iz župe Zovik koja se nalazi u sjeveroistočnom dijelu Bosanske Posavine, nekih 12 kilometara od Brčkog i 25 od Tuzle. Reportaža je rađena prije pandemije koronavirusa te u njoj prevladavaju lagane misli.

Preporučamo i ostale standardne rubrike u Tjedniku. Čitajte i širite Katolički tjednik glas nove evangelizacije

Ž.I., KT