Izišao Katolički tjednik 31/2020.


Središnja tema novoga 31. broja Katoličkog tjednika je Treći obiteljski dan na Kupresu...

Treći obiteljski dan u BiH obilježen je u nedjelju, 26. srpnja u župi Svete Obitelji, kada je u velebnoj kupreškoj crkvi svečano misno slavlje predvodio predsjednik Biskupske konferencije BiH Vinko kard. Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski.

Inače, Obiteljskim danom, kojega zajedno organiziraju Vijeće za obitelj Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine i župa Svete Obitelji na Kupresu, želi se skrenuti pozornost na važnost obitelji očuvati kršćanski identitet te pozicionirati Kupres kao ključno svetište Svete Obitelji u srednjoj Europi.

U tom povodu, o obitelji današnjice razgovarali smo s Violetom Milanović iz Kiseljaka koja je u braku sa suprugom Goranomveć 22 godine i kaže kako je ono najljepše što je stekla u braku njihove troje djece.

Don Dražen Kustura je za rubriku Crkveno učiteljstvo napisao tekst pod naslovom Papin primat i nezabludivost – 150 godina od definiranja dogmi

Milka i Stipo Marinčić sa svojom obitelji, dok svi još spavaju, se trude kruh pripremiti za svoje vjerne kupce, ali i one koji nemaju novca. Njihov obiteljski posao – pekarnica funkcionira lijepo i od nje žive od 2006. Više on njima u rubrici Ljudi, život, običaji.

U prigodi osnivanja nove misije u Ugandi, javlja nam se s. Vedrana Ljubić, članica Družbe Kćeri Božje ljubavi, koja je misionarka već 22 godine...

O Aji Sofiji i padu Bizanta u rubrici Faktografija piše Brane Vrbić.

Preporučamo i rubriku Tjednik društveno-politički inventar Josipa Vrička pod naslovom Imamo državni zatvor. Od našeg kolumniste preporučamo i razmišljanje na temu Aja Sofije koja je opet postala džamijom.

U ovotjednoj reportaži zaputili smo se u Ljubiju, općina Prijedor.

Vjernička zajednica u Radunicama svečano je 26. srpnja proslavila svoju nebesku zaštitnicu Sv. Anu te 150. obljetnicu od osnivanja župe. Tom prigodom euharistiju je predslavio vrhbosanski nadbiskup koadjutor mons. Tomo Vukšić.

Banjolučki biskup Franjo Komarica predvodio je 25. srpnja misu za 67 hrvatskih civila koje su pripadnici srpskih snaga pobili na početku rata 1992. u mjestu Briševu, u općini Prijedor.

Sedmu godinu zaredom učenici osnovnih i srednjih škola iz BiH svoj ljetni raspust pamte po offline avanturi koju djelatnici Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. organiziraju u sklopu projekta Prevencija ovisnosti kod mladih – Klik za zdravlje. Tako je ovogodišnji Offline kamp upriličen od 15. do 19. srpnja u prostorijama Centra.

Preporučamo vam i ostale rubrike

Čitajte Katolički tjednik i portal nedjelja.ba, glasove nove evangelizacije.

Ž.I., KT