Sarajevo

Izišao Katolički tjednik broj 27


Iz tiska je izišao 27. broj Katoličkog tjednika, koji donosi niz zanimljivih i aktualnih sadržaja.

Središnja tema novoga broja Katoličkog tjednika je svećeničko ređenje u Vrhbosanskoj nadbiskupiji, a tom prigodom predstavljeni su i svi mladomisnici Crkve u Hrvata.

Glavni urednik vlč. Josip Vajdner u uvodniku pod naslovom Pet viška i sedam manjka govori o mladomisnicima i ukupnom broju svećenika u Francuskoj, ali i Bosni i Hercegovini, naglašavajući kako nije važna samo njihova brojnost, kvantiteta nego i kvaliteta. 

O duhovnim zvanjima i mladim kandidatima u sjemeništima za Tjednik govori Đuro Arlović, duhovnik u nadbiskupijskom sjemeništu „Petar Barbarić“ u Travniku.

U standardnoj rubrici Ljudi, život, običaji donesena je zanimljivost o publicisti, istraživaču i novinaru Stanislavu Vukorepu, koji od zaborava čuva neispričane Istočne Hercegovine. Svoja mnogobrojna istraživanja započeo je traganjem za korijenima svoga prezimena.  

U Razmišljanjima pod naslovom Zabranjeno sjećanje?! se govori o tome kako se i danas u Hrvatskoj niječe smrt nevinih poratnih žrtava, slave se egzekutori te se pokušava spriječiti njihove potomke da mole na misama zadušnicama.

U našoj stalnoj rubrici Odjeci prošlosti, koju je potpisao Ivo Tomašević, donesen je govor profesora fra Ljube Lucića kojeg je održao u kongresnoj dvorani hotela Holiday Inn kada se raspravljalo o Ženevskom sporazumu i zaustavljanju krvoprolića u BiH.

Vašoj pozornosti preporučamo i Tjedni društveno-politički inventar Josipa Vrička, kao i ostale standardne rubrike te nove video priloge i razne sadržaje na našem portalu nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu.

Čitajte i širite Katolički tjednik i portal nedjelja.ba – glasove nove evangelizacije!

KT