Alep

Apel kaldejskog biskupa


Kaldejski biskup Antoine Audo, dobročiniteljima zaklade Pomoć Crkvi u nevolji uputio je apel u kojemu podcrtava kako to podneblje još uvijek ovisi o njihovoj pomoći.

U pozivu za podupiranje božićne akcije te zaklade, biskup je, kako prenosi IKA, izvijestio o stanju u Alepu. „Molim vas poduprite ovo malo kršćana koji su ostali, kako bi mogli nastaviti živjeti u Siriji. Vodovod je osposobljen i uspostavljena je dostava električne energije, premda s čestim prekidima; razina sigurnosti je bolja, i došlo je do minimalnoga ponovnog započinjanja gospodarskih aktivnosti, ali ostaje i dalje činjenica da je kršćanska zajednica svedena na manje od trećine u odnosu na 2011. Od oko 150 000 vjernika ostalo ih je malo više od 40 000“, upozorio je biskup te dodao kako mnogi od njih žive u stanovima koji su napola razrušeni u bombardiranju.

Prepolovljen je i broj crkava, bolnica i zdravstvenih struktura. Biskup svjedoči da je oko 80% liječnika napustilo zemlju, a drastično se osjeća nedostatak lijekova. Stoga je jedan od projekata zaklade Pomoć Crkvi u nevolji potpora bolnici Saint Louis u Alepu koju vode sestre Sv. Josipa kupovinom sanitetskog materijala i električnih generatora koji će omogućiti rad bolnice u razdobljima kada nestane električne energije.

KT