Novi Travnik

Najava: „Rujanski susreti“


Kulturno-umjetničko društvo „Stari hrast 2000“ ponovno organizira „Rujanske susrete“ – dane narodne baštine. Tako će u Novom Travniku od 31. kolovoza do 3. rujna biti održana četverodnevna manifestacija druženja, pjesme i plesa.

Foto: vitez.info

Foto: vitez.info

Rujanski susreti su kulturno-umjetnički događaj od međunarodnog značaja koji se nalazi u kalendaru CIOFF-a (International Council of Organizations of Folklore Festivals) i na B listi manifestacija na UNESCO-vim mrežnim stranicama.

Kako prenosi centralna.ba, organizatori su poručili kako su dani narodne baštine plemenito nastojanje da se jedan dio drevne tradicije sačuva od zaborava.

Program:

31. kolovoza – Promocija knjige Marinka Slipca Tradicijski obrti Hrvata u Bosni i Hercegovini u dvorani Osnovne škole u 19 sati

1. rujna – Izložba fotografija Fotografiraj i čuvaj narodno blago Nikole Franjića, kod muzeja u Rankovićima u 19 sati

2. rujna – Smotra folklora Čuvajmo naše blago, u 18 sati svečani mimohod, u 19 sati koncert

3. rujna – Sveta misa u Crkvi Sv. Josipa u Rankovićima u 11 sati i nastupi ispred crkve, gostuju društva iz BiH, KUD Tomislav iz Županje i KUD Putalj iz Kaštel Sućurca.

Podsjetimo, susreti prošle godine nisu održani zbog nedostatka financijske podrške općinske, kantonalne i federalne razine, dok su ove godini organizatori prikupili dovoljno sredstava.

KT