Zenica

Zenički Napredak koncertom se odužio Ireni Pajić Marić


U subotu, 2. prosinca, u Napretkovu domu „Kralj Tomislav“ u Zenici, upriličen je koncert u čast istaknute, nažalost, prerano preminule glazbenice Irene Pajić Marić.

Pok. Irena Pajić Marić Napretkovim zborom uspješno je dirigirala punih deset godina, stoga joj se HKD Napredak Zenica koncertom In memorim Irena Pajić Marić željelo zahvaliti. Ovom prilikom zenički Napredak joj je posthumno dodijelio povelju za izniman doprinos pri radu HKD-a Napredak Zenica.

Na koncertu su sudjelovali Irenini prijatelji i suradnici: Duhovni sastav Novo Nebo, ansambl Fugato Zenica, Jenny Vilinski, Srednja muzička škola Zenica i Zbor HKD-a Napredak Zenica.

Irena Pajić Marić rođena je 1978. u Zenici gdje se školovala i završila teoretsko-pedagoški odsjek u Srednjoj glazbenoj školi, a potom isti odsjek na Glazbenoj akademiji u Sarajevu. Krasio ju je, po općoj ocjeni, anđeoski glas i bila je osoba koja na sve stiže. Radnim danom svakodnevno je putovala u Vitez, gdje je predavala u Osnovnoj glazbenoj školi i vodila mali zbor. Uz to, pjevala je u zeničkom oktetu Iskorak, ansamblu Fugato Zenica, ansamblu Bel canto, bila je solistička podrška bh. predstavnika na Eurosongu te je sudjelovala na brojnim humanitarnim koncertima…

I pored brojnih angažmana, Irena je uspijevala voditi (dirigirati) dva Napertkova zbora, Mješoviti zbor i Dječji zbor Latice. Iskustvo koje je stekla u vođenju i dirigiranju Djevojačkim zborom Srednje glazbene škole dobro joj je došlo u radu s dugogodišnjim i uglavnom starijim članovima Napretkovog zbora. Ireninim dolaskom napravljen je i određeni zaokret u repertoaru ovog zbora, postaje poznat široj javnosti u BiH, Hrvatskoj i inozemstvu, promovirajući tako zenički Napredak i kulturno povijesnu baštinu BiH.

HKD Napredak Zenica zahvaljuje se svima koji su svesrdno pomogli u realiziranju koncerta.

KT