Metković

Predstava „Put poniznosti“ u sklopu „Dana oca Ante Gabrića“


Glazbeno-scenska predstava „Put poniznosti“ održana je u OŠ „Don Mihovila Pavlinovića“ u Metkoviću 28. veljače, na rođendan misionara o. Ante Gabrića.

Škola Don Mihovila Pavlinovića se nizom aktivnosti pridružila sedmodnevnoj manifestaciji Dani oca Ante Gabrića u Metkoviću pod geslom S izabranima do svetosti, koju je organizirao Grad Metković u suradnji sa svim metkovskim školama, župama, udrugama te kulturnim i turističkim ustanovama.

Program se sastojao od poezije, monologa te igrokaza kojeg je izvela Dramska družina predmetne nastave prema tekstu Branka Medaka i Gorana Matića, uz pouku što znači biti ponizan.

Prikladnim pjesmama sve je pratio pjevački zbor pod ravnanjem s. Marijane Cvitanović koja je koordinirala programom uz knjižničarku Katicu Salacan u suradnji s vjeroučiteljem Marinkom Tošićem, učiteljicom Hrvatskog jezika Helenom Bjeliš i edukatoricom – rehabilitatoricom Lucijom Vladimir.

Tijekom tjedna učenici metkovskih škola su sa svojim vjeroučiteljima posjetili izložbu u galeriji GKS-u S izabranima do svetosti. Na satovima vjeronauka izražavali su se porukom, stihom, molitvom i pismom, a motivacija im je bio život i djelo toga velikog misionara.

KT / IKA