Predstavljena knjiga biskupa Štambuka "Čujte me, otoci!"


U hvarskoj katedrali je 30. lipnja nakon večernje mise predstavljena knjiga umirovljenoga hvarskoga biskupa Slobodana Štambuka "Čujte me, otoci!".

Knjigu su predstavili poznati hvarski i hrvatski književnik, pjesnik i pisac Augustin Tin Kolumbić i hvarski župnik don Toni Plenković.

U glazbenom dijelu nastupala je klapa Bodulke, uz harmonijsku pratnju prof. Tomija Domančića. Među brojnim sudionicima bili su hvarski biskup Petar Palić, gradonačelnik Hvara Rikardo Novak i predsjednik Gradskog vijeća Jurica Miličić. Voditeljica programa predstavljanja bila je Dorotea Maroević Ćaleta.

Naziv knjige je zapravo redak iz Knjige proroka Izaije (Iz 49, 1 ). Knjiga je nastala prema Dnevniku što ga je biskup Štambuk vodio od 1989. do 1996. Tiskana je ove godine. Nakladnik je Zoran Bošković. Mekog je uveza. Ima 206 stranica B5 formata. Lektorirala ju je profesorica hrvatskog jezika Ivana Franjić. Naslovnicu je izradio Darko Šoša, a radi se o kapeli u Ludbregu koja "na svoj način predstavlja naše crkve i crkvice po Hrvatskoj koje su nemilo sradale od agresora". Uvodnu misao napisao je splitko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić.

Ž.I., S. Marčinković, KT