Gromiljak

Održan sabor SMI


Od 9. do 11. listopada, u duhovnom centru "Kuća Navještenja" u Gromiljaku održan je sabor časnih sestara Služavki Malog Isusa, sarajevske provincije kojemu je nazočilo više od 20 redovnica.

U srijedu, 11. listopada, zaključno misno slavlje predvodio vrhbosanski nadbiskup metropolit Vinko kard. Puljić. On je u prigodnoj propovijedi rekao kako je prevažno u svom životu proniknuti u objavljenog Boga, kakvog ga je Isus objavio. „Čovjek ne može biti indiferentan, beznadan, nevoljan kad spozna Boga objavljenoga. Kad čovjek susretne Bogu posvećenu osobu, ta osoba treba zračiti Njegovom dobrotom, Njegovom ljubavlju (...) Objavljenom Bogu bitan je čovjek, ali i naše poslanje da Božja volja bude prepoznatljiva. Glavni smisao Bogu posvećene osobe je izgrađivati Crkvu, izgrađivati zajedništvo jer nitko od nas nije sebi dovoljan. Najprije trebamo tražiti Kraljevstvo Božje a sve ostalo će Bog dati, dati snage da čovjek u Bogu posvećenoj osobi pronađe Boga“, kazao je kard. Puljić između ostaloga.

Nakon svete mise upriličena je svečana večera na kojoj je s. Maria-Ana Kustura, Provincijalka SMI sarajevske provincije zahvalila nadbiskupu na raspoloživosti i pastirskoj brizi za časne sestre.

KT