Sarajevo

Održana sjednica Povjerenstva za pastoral zvanja pri KVRPP BiH


Povjerenstvo za pastoral zvanja pri Konferenciji viših redovničkih poglavara i poglavarica BiH održalo je u subotu, 11. studenog, u prostorijama Konferencije u Sarajevu svoju sjednicu pod predsjedanjem voditeljice Povjerenstva s. Lidije Kalfić, FDC.

S obzirom na programa rada i buduće aktivnosti, između ostalog, dogovoreno je da članovi Povjerenstva pripreme u povodu Nedjelje Dobrog Pastira kao i do sada prigodni materijal koji će biti poslan animatorima redovničkih zajednica, a također će biti dostupan na mrežnoj stranici www.redovnistvo.ba.

Tijekom sjednice, također se razmatrala mogućnost zajedničkog okupljanja i druženja studenata koji imaju smještaj u redovničkim zajednicama.

Dogovoreno je da prvi takav susret bude u franjevačkom samostanu Sv. Ante Padovanskoga u Sarajevu na Bistriku, u utorak, 28. studenoga u sklopu studentske tribine. Susret će započeti euharistijskim slavljem u 18 sati kojeg će predvoditi don Branko Bendra, salezijanac iz Žepča. Zatim, u galeriji samostana, slijede svjedočanstva iz života vjere mladih te zajedničko druženje.

Sljedeća sjednica Povjerenstva održat će se 17. veljače 2018.

KT/KVRPP BIH