Đakovo

U Đakovačko-osječku nadbiskupiju stigla dvojica svećenika iz Benina


U sjedište Đakovačko-osječke nadbiskupije, 16. studenog, stigla su dva svećenika biskupije Porto Novo u Beninu koji će na tri godine kao kapelani biti uključeni u pastoralno djelovanje nadbiskupije.

Foto: djos.hr

Foto: djos.hr

Riječ je o vlč. Robertu Djossouu i vlč. Noudeviwa Leon Sagbohan koji su u Đakovo stigli u pratnji vlč. Antuna Štefana, nacionalnog ravnatelja Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj kako bi se predstavili đakovačko-osječkom nadbiskupu mons. Đuri Hraniću.

Dolazak dvojice svećenika iz Benina, kako stoji na mrežnoj stranici Đakovačko-osječke nadbiskupije, plod je misionarskog djelovanja Marijinih sestara sa sjedištem u Osijeku i hrvatskih svećenika-misionara, koji njeguju višegodišnju suradnju između i biskupije Porto Novo u Beninu. U vidu daljnjeg snaženja i razvoja postojeće suradnje te prijateljstva između ovih dviju prijateljskih biskupija, mons. Aristide Gonsallo, biskup Porto Novo biskupije, tijekom prošlogodišnjeg posjeta Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji s nadbiskupom Hranićem dogovorio je kako će u jesen ove godine poslati dvojicu svojih svećenika, kako bi naučili hrvatski jezik te se iz bližega upoznali sa životom i djelovanjem Katoličke Crkve u Hrvatskoj, a osobito s pastoralno-katehetskim radom u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji.

Nakon što u Zagrebu savladaju hrvatski jezik, vlč. Djossou i vlč. Sagbohan na tri će se godine, kao kapelani, uključiti u pastoralno djelovanje Đakovačko-osječke nadbiskupije.

KT