Hrvatsko katoličko sveučilište dodjeljuje stipendije u akademskoj 2020./2021.


Hrvatsko katoličko sveučilište i u akademskoj 2020./2021. dodjeljuje šesnaest stipendija za redovite studente Sveučilišta upisane na preddiplomske sveučilišne studije i diplomske sveučilišne studije.

REKTOR HRVATSKOG KATOLIČKOG SVEUČILIŠTA (HKS) PROF. DR. SC. ŽELJKO TANJIĆ   FOTO: HRVATSKO KATOLIČKO SVEUČILIŠTE

REKTOR HRVATSKOG KATOLIČKOG SVEUČILIŠTA (HKS) PROF. DR. SC. ŽELJKO TANJIĆ FOTO: HRVATSKO KATOLIČKO SVEUČILIŠTE

Stipendije u iznosu od 1 000 kuna dodjeljuju se u sljedećim kategorijama: deset stipendija za studentsku izvrsnost, jedna stipendija za studente vrhunske sportaše, dvije stipendije za studente slabijeg socio-ekonomskoga statusa, jedna stipendija za studente s invaliditetom, jedna stipendija za studente bez odgovarajuće roditeljske skrbi i jedna stipendija za studente djecu hrvatskih branitelja.

Od 16 stipendija, prenosi IKA, deset stipendija se isplaćuju iz novčanih sredstava osiguranih iz donacije Marka Franovića, jedna stipendija iz novčanih sredstava drugih donatora i pet stipendija iz osiguranih novčanih sredstava Sveučilišta.

Prijave na Natječaj podnose se u roku od petnaest dana od dana objave Natječaja 8. listopada 2020.

“Nikada nije bilo lako biti student, a osobito danas u ovim kriznim vremenima. Nalazimo se u situaciji kada financiranje studenta ovisi o mnogo različitih čimbenika i obitelji moraju žrtvovati mnogo da bi poslali svoje dijete na studij. Iako se Hrvatsko katoličko sveučilište smatra privatnim sveučilištem, zahvaljujući osnivaču Zagrebačkoj nadbiskupiji i našem Velikom kancelaru kardinalu Josipu Bozaniću te Ministarstvu znanosti i obrazovanja, nastojimo studente ne opteretiti financijski više od studenata javnih sveučilišta”, kazao je prof. dr. sc. Željko Tanjić, rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta, poručivši da je unutar ovog modela participiranja u troškovima studiranja 10% najuspješnijih redovitih studenata na svakoj godini studija oslobođeno plaćanja participacije te kako se posebna briga vodi i o socijalno osjetljivim skupinama studenata koji mogu djelomično ili u cijelosti biti oslobođeni plaćanja participacije u troškovima studiranja po godini studija.

Opširnije o natječaju na stranici Hrvatsko katoličko sveučilište.

J.Vr.,KT