Kardinal Bozanić čestitao novom patrijarhu srpskom


Zagrebački nadbiskup metropolit kardinal Josip Bozanić čestitao je dosadašnjem mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom Porfiriju Periću na izboru za patrijarha Srpske Pravoslavne Crkve.

Kardinal Josip Bozanić i novoizabrani patrijarh Srpske Pravoslavne Crkve Porfirije

Kardinal Josip Bozanić i novoizabrani patrijarh Srpske Pravoslavne Crkve Porfirije

U čestitci kardinala Bozanića ističe se, uz ostalo, kako je s velikom radošću primio vijest da je Sveti Arhijerejski Sabor Srpske Pravoslavne Crkve, dosadašnjeg mitropolitu zagrebačko-ljubljanskog Porfirija izabrao za 46. patrijarha Srpske Pravoslavne Crkve te za arhiepiskopa pećkog i mitropolita beogradsko-karlovačkog.

„Vaša Svetosti, neka Vaš izbor za patrijarha bude u prvom redu blagoslov sestrinskoj Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi. Neka Duh Sveti, koji nas obnavlja, otvori nove putove Božje ljubavi i milosrđa, novog razumijevanja i uvažavanja, prihvaćanja i opraštanja, kako bi se otvorile nove stranice plodonosne suradnje u zajedništvu za dobro povjerenih nam vjernika.

Narodi kojima pripadamo na ovim prostorima europskog kontinenta, u našoj suvremenosti bremenitoj izazovima, očekuju od nas kršćana da budemo sol zemlje i svjetlo svijeta, navjestitelji evanđeoske nade“, stoji u čestitci nadbiskupa zagrebačkog kako prenosi IKA.

J.Vr.,KT