Banja Luka

Redovnički dan u Bosni i Hercegovini 2019.


Ovogodišnji Redovnički dan na temu "Redovnici i redovnice u misijskom poslanju" bit će upriličen u subotu, 24. kolovoza u franjevačkom samostanu na Petrićevcu u Banjoj Luci.

Predavanje će održat nadbiskup Henryk Hoser, apostolski vizitator za župu Međugorje, nekadašnji Predsjednik Papinskih misijskih djela.

Redovnički susret moderirat će ravnatelj KŠC-a Don Bosco u Žepču don Milan Ivančević, SDB.

Program će započeti u 10 sati uvodnom molitvom, te pozdravom predsjednika Konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica Bosne i Hercegovine fra Miljenka Šteke. Na početku skupa prigodnu riječ uputit će delegat Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine i gvardijan samostana fra Domagoj Šimić.

Nakon predavanja nadbiskupa Hosera uslijedit će rasprava i stanka te priprema za euharistiju uz prigodu za sakrament pomirenja.

Po završetku euharistijskog slavlja druženje redovnika i redovnica nastavit će se zajedničkim objedom uz razgovor i pjesmu.

Za 14 sati, predviđen je pohod banjolučkoj katedrali Sv. Bonaventure i samostanu Marija Zvijezda", a zatim Skupština Konferencije VRPP BiH za njezine članove.

Oko 17 sati bit će upriličeno zatvaranje XXII. redovničkog dana.

KVRPPBIH/ KT