Bangladeš

Bangladeš s nestrpljenjem očekuje papu Franju


O atmosferi koja vlada u Bangladešu prije pohoda pape Franje, za zakladu „Pomoć Crkvi u nevolji“ govorio je p. Gabriel Amal Costa, misionar Papinskoga instituta za vanjske misije, rodom iz biskupije glavnoga grada - Dhake.

„Nada je nas katolika u Bangladešu da će se posjet Svetoga Oca pretvoriti u veću sigurnost za vjerske manjine“, rekao je p. Gabriel Amal Costa.

Misionar je napomenuo, kako prenosi Vatikanski radio, da se cijeli bangladeški narod, uključujući muslimane, raduje posjetu Svetog Oca, koji je na programu 1. i 2. prosinca, nakon prvoga dijela putovanja, od 27. do 30. studenog, koji će Papa provesti u Mianmaru. „Kršćanska zajednica, koja čini samo 0,3% od 160 milijuna ukupnoga stanovništva Bangladeša nestrpljivo očekuje Svetoga Oca, i nada se da će papa Franjo pozvati lokalne vlasti da pruže veću zaštitu vjerskim manjinama. Nakon atentata u Dakhi, u srpnju 2016., živjeli smo u strahu i nesigurnosti stoga se nadamo da će nam Papa pomoći u tom smislu. Glavne su žrtve tog fanatizma vjerske manjine, ali pogođeni su i 'neradikalni' muslimani“, kazao je p. Gabriel te istodobno istaknuo zauzimanje stranke na vlasti u nastojanju da se ograniči ekstremizam i da zemlja bude demokratskija.

KT