Skopje

Kard. Puljić susreo korisnike pučke kuhinje u Skopju


Tijekom pastoralnog pohoda Crkvi u Makedoniji te u duhu Svjetskog dana siromašnih, Vinko kard. Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski, 20. studenog, susreo se s korisnicima pučke kuhinje u Skopju koju vode Misionarke ljubavi.

Foto: KTA

Foto: KTA

Susret je bio u znaku Papinih riječi Ruke koje donose nadu kojima je papa Franjo pozvao na obilježavanje Svjetskoga dana siromašnih. U pratnji kard. Puljića bili su mjesni biskup mons. Kiro Stojanov, generalni vikar Vrhbosanske nadbiskupije i ravnatelj PMD BiH mons. Luka Tunjić te skopski župnik don Davor Topić.

Nakon što je biskup Stojanov pozdravio korisnike pučke kuhinje i predstavio kard. Vinka i on se obratio nazočnima. „Ovdje svaki dan možete gledati i kušati kako vam se otvaraju i pružaju kršćanske ruke naši sestara i volontera. Narodna poslovica kaže: 'Nije bogat onaj koji puno ima već tko je u malom zadovoljan'. U tome duhu želim vas hrabriti, u otvaranju i zahvalnosti u ljubavi prema onima koji vas pomažu. Izražavam radost zajedništva sa svima vama jer svaki čovjek je vrijedan i Božji je dar“, poručio je vrhbosanski nadbiskup.

Korisnici pučke kuhinje, kako prenosi KTA, radosni zbog posjeta kard. Puljića, izrazili su mu svoju zahvalnost te mu u znak ljubavi otpjevali marijansku pjesmu.

KT