Papa će se pridružiti online ekumenskoj proslavi Duhova


U nedjelju, 31. svibnja na Duhove ili Pedesetnicu, papa Franjo će sudjelovati na online ekumenskoj proslavi ove svetkovine zajedno s nadbiskupom Canterburyja Justinom Welbyjem.

Ovu proslavu bit će moguće pratiti na društvenim mrežama Engleske Crkve, a uz anglikanskog duhovnog poglavara Justina Welbyja, sudjelovat će i koptski pravoslavni nadbiskup Londona, koji će moliti Vjerovanje, te pentekostalni pastor Agu Irukwu.

Kako javlja Catholic Herald, Sveti Otac će tom prigodom u svojoj poruci pozvati kršćane postati glasnicima utjehe koju im daje Duh Sveti te biti dublje sjedinjenima kao svjedoci milosrđa za obitelj, koja se ovih dana nalazi u kušnjama.

Također, Papa će svim kršćanima, koji su gladni nade uslijed pandemije koronavirusa, poručiti da se odvrate od sebične potrebe za uspjehom bez promišljanja o onima koje su ostavili iza sebe i da budu ujedini pri suočavanju s pandemijom virusa, gladi, rata, prijezira prema životu i ravnodušja prema drugima.

Riječ je o proslavi Duhova koja se na ovakav način održava u sklopu svjetskog ekumenskog pokreta Dođi kraljevstvo Tvoje, pokrenutog 2016.

J.P., KT