Vatikan

Papa čestitao brazilskom narodu blagdan Gospe od Aparecide


U videoporuci koju je snimio prijepodne u subotu 12. listopada, tijekom pauze u radovima na Sinodi o Amazoniji, papa Franjo moli Gospu od Aparecide da uvijek bude uz brazilski narod koji slavi blagdan svoje zaštitnice.

„Neka Gospa od Aparecide, 'malena i ponizna' i dalje prati brazilski narod“, molitva je pape Franje sadržana u videoporuci koju je vaticannews.va snimio tijekom kratkoga prekida u radovima Sinode o Amazoniji.

Zaštitnica Brazila

Na dan kada Brazil slavi blagdan svoje zaštitnice, Papa je poželio da Majka svakog Brazilca, kako ju je nazvao tijekom posjeta svetištu Naše Gospe od Aparecide, 2013., prati stanovništvo na njegovu putu mira, radosti i pravednosti. Papa, osim toga, moli da Gospa bude uz narod i u trpljenju, pred brojnim političkim, društvenim i ekološkim ograničenjima, u vidiku razvoja i slobode.

Putovanje 2013.

Tijekom svojega prvog apostolskog putovanja izvan Italije, povodom 28. svjetskog dana mladih, papa Franjo je slavio svetu misu u bazilici svetišta Naše Gospe od Aparecide, te je izgovarajući čin posvećenja Gospi, i u toj prigodi molio Mariju da cijelom Brazilu podari bezbrojne blagodati.

KT