Papa Franjo darovao bicikl koji je dobio od svjetskog prvaka


Sveti Otac, koji je nedavno u audijenciju primio sportaše koji su trebali sudjelovati na odgođenom susretu „We run together“, darovao je trkači bicikl za aukciju iste inicijative.

Foto: Vatican News

Foto: Vatican News

Međunarodni susret We run together u organizaciji udruženja Athletica Vaticana, trebao se održati 21. svibnja, ali je odgođen zbog pandemije koronavirusa. Na njemu su olimpijski pobjednici trebali trčati zajedno s paraolimpijcima, sportašima s mentalnim oštećenjima, izbjeglicama, seliocima i zatvorenicima, javlja Vatican News.

Unatoč odgodi, održat će se aukcija predmeta koje su u tu svrhu darovali olimpijci. Njima se pridružio i Papa darovavši trkaći bicikl u vatikanskim bojama. On ga je dobio na dar od svjetskoga biciklističkog prvaka Slovaka Petera Sagana 2018. godine.

Kardinal Gianfranco Ravasi, predsjednik Papinskog vijeća za kulturu, rekao je kako će se aukcije održavati svakog tjedna od 8. lipnja do 8. kolovoza, a započet će licitacijom upravo za Papin bicikl, prenosi IKA. Osim opreme i dresova sportaša, na aukciji će biti ponuđena vožnja na jedrilici Luna Rossa te večere s olimpijskim pobjednicima. Sav prihod od aukcija namijenjen je bolnici Sv. Ivan XXIII. u Bergamu i Zakladi Poliambulanza u Brescii.

J.Vr.,KT