Vatikan

Papa Franjo pohodit će Kanadu od 24. do 30. srpnja


Sveti Otac posjetiti će kanadske gradove Edmonton, Quebec i Iqaluit, na sjeveru Kanade. Bit će to četvrti posjet jednog Petrovog nasljednika toj zemlji.

Prihvativši poziv civilnih i crkvenih vlasti i autohtonih zajednica, Sveti Otac Franjo će od 24. do 30. srpnja apostolski pohoditi Kanadu i posjetiti gradove Edmonton, Quebec i Iqaluit, prenosi Vatican News, dodajući kako će u idućim tjednima biti objavljeni program putovanja i ostali detalji.

Papa će posjetiti Edmonton, glavni grad kanadske pokrajine Alberta, grad s drugim najvećim brojem domorodaca koji žive u urbanim središtima. U pokrajini Alberti postojalo je oko 25 rezidencijalnih škola.

Grad Iqaluit, nedaleko od Arktičkog oceana, mjesto je s najvećim brojem inuitskog stanovništva u Kanadi. Papu Franju osobno su pozvali inuitski izaslanici da posjeti sjever zemlje tijekom njihovog sastanka u Vatikanu krajem ožujka.

Na kraju, Quebec je pristupačno odredište za ljude koji žele putovati i vidjeti papu Franju, navodi Kanadska biskupska konferencija. Regija je također dom bazilike Sainte-Anne-de-Beaupré, jednog od najstarijih i najpopularnijih hodočasničkih mjesta u Sjevernoj Americi.

J.M., KT