Papa Franjo pozvao na molitvu za preminulog Maradonu


Poglavar Katoličke Crkve reagirao je na smrt svog sunarodnjaka, legendarnog argentinskog nogometaša Diega Armanda Maradone, koji je u srijedu 25. studenoga umro od srčanog udara u dobi od 60 godina.

Papa Franjo obaviješten je o smrti Diega Maradone, s ljubavlju se sjeća svojih nekoliko susreta s njim u posljednjih nekoliko godina te ga preporuča u svojim molitvama, kao što je to činio i prethodnih dana otkako je saznao za njegove zdravstvene probleme”, kazao je glasnogovornik Svete stolice Matteo Bruni, prenosi Hina.

Prije samo nekoliko dana papa Franjo, osvjedočeni ljubitelj nogometa, u jednom se razgovoru prisjećao svoje usamljenosti u Njemačkoj gdje je boravio kada je Argentina predvođena Maradonom 1986. osvojila naslov svjetskog prvaka. A prije šest godina, točnije 1. rujna 2014., Maradona je prilikom audijencije u Vatikanu povodom odigravanja međureligijske utakmice za mir poklonio Papi svoj dres s brojem 10 kojega je nosio na tom SP.

Iako je priznao kako se distancirao od Crkve, Maradona je osjetio bliskost s papom Franjom zbog njegove brige za siromašne. “Od nas dvojice, pravi prvak je Papa”, kazao je Maradona prilikom jednog drugog susreta s papom Franjom.

J.Vr.KT