Vatikan

Papa Franjo primio predsjednika Demokratske Republike Kongo


Papa Franjo u petak 17. siječnja primio je u audijenciju predsjednika Demokratske Republike Congo Félixa Antoinea Tshilomba Tshisekedija.

Osim susreta s Papom, Predsjednik je s državnim tajnikom kardinalom Pietrom Parolinom razmijenio ratifikacijske instrumente Okvirnoga ugovora između Svete Stolice i te afričke države.

Veliko je zadovoljstvo zbog ratifikacije Okvirnoga ugovora između Svete Stolice i Demokratske Republike Kongo o pitanjima od zajedničkoga interesa izraženo tijekom razgovora, u Vatikanu, između pape Franje i predsjednika Demokratske Republike Kongo Félixa Antoinea Tshilomba Tshisekedija. Tijekom susreta je, kako stoji u priopćenju Tiskovnoga ureda Svete Stolice, istaknut prinos Katoličke Crkve demokratskom procesu te u korist općega dobra i cjelovitoga razvoja zemlje, posebice na području odgoja i zdravstva, prenosi vaticannews.va.

Osim toga, bilo je govora o aktualnom stanju u zemlji, uz poseban osvrt na trpljenje stanovništva u istočnim pokrajinama, zbog ustrajnih oružanih sukoba i širenja virusa ebole. Istaknuta je također hitna potreba koordinacije i suradnje, na nacionalnoj i međunarodnoj razini, u svrhu zaštite ljudskoga dostojanstva i promicanja civiliziranoga suživota, počevši od brojnih prognanika i izbjeglica koji se suočavaju s teškom humanitarnom krizom,  izvijestio je Tiskovni ured Svete Stolice.

KT