Vatikan

Papa izrazio sućut povodom poplave u Australiji


U brzojavu sućuti papa Franjo jamči svoje molitve za sve koje je pogodila poplava u Townsvilleu, u Australiji, u kojoj su poginule dvije osobe, a više stotina ih je evakuirano.

„Nakon što je primio vijest o gubitku ljudskih života i materijalnoj šteti prouzročenoj velikim poplavama u Townsvilleu, u Australiji, Sveti Otac izražava iskrenu solidarnost i jamči svoje molitve za sve koje je pogodila ta nesreća“, stoji u brzojavu sućuti koji je državni tajnik kard. Pietro Parolin poslao, u ime Svetoga Oca, biskupu u Townsvilleu mons. Timothyju Harrisu. Papa se moli za preminule, za ozdravljenje ranjenih i za važnu obnovu.

Do poplave u Townsvilleu, kako kažu stručnjaci, dolazi jednom u 100 godina. U toj posljednjoj, kako piše Vatican News, život su izgubile dvije osobe, 650 je osoba evakuirano, a tisuće je kuća poplavljeno. Sada se strahuje i od krokodila i zmija koji se pojavljuju na gradskim ulicama, i na koje upozoravaju mjesne vlasti. Osim toga, oko 11 000 domaćinstava je ostalo bez električne energije, a 9 000 stanovnika treba pomoć. Poplavu su prouzročile snažne kiše koje već danima traju na tom području.

KT