Vatikan

Papa mladima Katoličke akcije: Budite kanali dobrote


Papa Franjo primio je 20. prosinca u audijenciju mlade iz talijanske Katoličke akcije, te ih potaknuo da prema svima budu velikodušni kanali dobrote i prihvata

Foto: Vatican Media

Foto: Vatican Media

„Prenosite lijepu vijest, poruku spasenja, svojim vršnjacima, ali i odraslima…Ta je vijest poruka ljubavi: Gospodin sve nas voli. To je istinska, velika, dobra vijest, koju je Bog dao svijetu dolaskom Njegova Sina Isusa među nas“, rekao je Papa mladima, prenosi Vaticannews.

Mlade iz Katoličke akcije Papa je potaknuo da budu kanali dobrote. „Dragi mladi, Isus se na Božić, ponovno želi roditi u vama, u vašem srcu, kako bi vam darovao istinsku radost koju vam nitko ne može oduzeti. A vi, ponudite tu radost drugim mladima koji žive u trpljenju, u teškim trenutcima; posebice onima koje vidite da su osamljeni i možda ih se zlostavlja. Budite prema svima kanali dobrote i prihvaćanja, kako biste izgradili bratskiji, solidarniji, i više kršćanski svijet“, poručio je Papa, a potom ih pozvao da se mole za svećenike i laike koji se s mnogo ljubavi posvećuju njihovom ljudskom i kršćanskom odgoju.

Molite se za njih kako bi imali mudrosti i strpljenja za dobro obavljanje te službe“, kazao je Sveti otac te dodao da formativni put treba pratiti posebna karitativna inicijativa koja je ove godine namijenjena potpori prava na hranu i dostojanstvo onih koji obrađuju zemlju.

Na kraju je papa Franjo zahvalio mladeži za dar koji su donijeli za Apostolsku milostinjarnicu. „To je vrlo korisna stvar, odnosno proizvodi koji će poslužiti za osobnu higijenu brojnih siromaha“, istaknuo je Papa, prenosi Vaticannews.

KT