Vatikan

Papa mladima: molite krunicu za mir i čitajte "Christus vivit"


Na Cvjetnicu 14. travnja, prije Angelusa papa Franjo pozdravio je mlade osobe koji slave Svjetski dan mladih u biskupijama i zamolio ih da istog dana "prisvoje" upute postsinodalne apostolske pobudnice "Christus vivit" posvećene upravo njima.

Okupljenima na Trgu Sv. Petra darovao je krunice pozvavši ih na "molitvu za mir", osobito u Svetoj zemlji i na Bliskom istoku.
"Dragi mladi, pozivam vas da apostolsku postsinodalnu pobudnicu Cristus vivit učinite svojom, jer je ona plod sinode koja je uključivala i mnoge vaše vršnjake. Živite to u svakodnevici. U ovom tekstu svaki od vas može naći plodonosne znakove za vaš život i put rasta u vjeri i služenju vašoj braći i sestrama", poručio je poglavar Katoličke Crkve.

Papa je zatim podsjetio nazočne, među kojima je bila skupina mladih iz Hrvatske, da su krunice, od maslinova drveta koje su dobili na dar "izrađene u Svetoj zemlji za Svjetski susret mladih u Panami prošlog siječnja i za današnji dan mladih". Stoga je ponovio svoj poziv mladima i svima da mole krunicu za mir, osobito za mir u Svetoj zemlji i na Bliskom istoku. Na kraju je izmolio Anđeo Gospodnji upućen Djevici Mariji "da nam pomogne živjeti dobro i dobrotu u Velikom tjednu".

KT