Papa mladima u Tajlandu poručio da o njima ovisi bolja budućnost


U petak 22. studenoga u katedrali Marijina Uznesenja u Bangkoku, papa Franjo završio je službeni dio svog apostolskog posjeta Tajlandu.

Papa Franjo slavio misu s mladima u katedrali u Bangkoku Foto: Vatican Media

Papa Franjo slavio misu s mladima u katedrali u Bangkoku Foto: Vatican Media

U subotu počinje pohod Japanu kamo je želio u svoje vrijeme otići kao misionar. Mladima je poručio kako je srce radosno, ako je ukorijenjeno u Kristu, prenosi IKA.

Duboki korijeni temelje se na vjeri starijih ljudi, ali i na prijateljstvu mladih s Isusom, potrebnom ulju za osvijetljavanje puta i promatranju budućnosti s povjerenjem, rekao je Papa, obraćajući se tajlandskoj mladeži. Bog ima za svakoga nacrt za njegovo poslanje i poziva na gozbu koju moramo zajednički pripraviti: On i mi kao zajednica.

Nitko ne može ostati vani, istaknuo je Papa, osvrćući se na ulomak evanđelja o mudrim djevicama koje su sa sobom ponijele ulje da održava plamen njihovih svjetiljka u očekivanju zaručnika i ludih koje su to propustile. To se može dogoditi svim kršćanima koji istina vjeruju, ali popuštaju pred lošim navikama, gubeći orijentaciju.

Boli me kada vidim da neki predlažu mladima gradnju budućnosti bez korijena kao da svijet počinje sada. Ukorijenjenost u Kristu ne dopušta da vas privuku zavodne sirene svijeta, rekao je. Papa je novom naraštaju mladih povjerio da o njima ovisi bolja budućnost, novi snovi, ali i novi problemi, pozivajući ih da očuvaju radost i da se ne boje budućnosti.

KT