Papa podsjeća na nezacijeljene rane od potresa u Irpiniji


Nakon podnevne molitve 22. studenoga, papa Franjo se prisjetio potresa koji je prije 40 godina pogodio talijansko stanovništvo Kampanije i Basilicate.

„Posebno pozdravljam stanovništvo Kampanije i Basilicate, 40 godina nakon strašnoga potresa čiji je epicentar bio u Irpiniji i koji je posijao smrt i razaranje. Već je 40 godina prošlo!“,  rekao je papa Franjo nakon podnevne molitve i istaknuo. „Taj dramatični događaj čije rane, pa i materijalne, još nisu u potpunosti zarasle, očitovao je među Talijanima velikodušnost i solidarnost. Svjedoci su tome brojna pobratimstva između krajeva koji su bili pogođeni potresom i onih na sjeveru te u središtu zemlje, čije veze još uvijek postoje. Te su inicijative omogućile naporan put obnove, osobito bratstva među različitim zajednicama u Italiji.

Pozdravljam sve vas Rimljane i hodočasnike koji ste unatoč trenutnim poteškoćama, uvijek poštujući zdravstvene mjere, došli na Trg svetoga Petra. Posebno pozdravljam obitelji koje u ovo vrijeme imaju više poteškoća. Mislite na mnoge obitelji koje su u teškoćama u ovom trenutku, jer nemaju posao ili su izgubile posao, a imaju djecu. Ponekad se srame i ne govore o tome. No vi ste ti koji trebaju ići i tražiti tamo gdje su potrebe, tamo gdje je Isus, tamo gdje je Isus u potrebi. Činite to!“, rekao je, prenosi Vatican News, na kraju Papa.

J.Vr.,KT