Vatikan

Papa posjetio zdravstvenu stanicu na Trgu Sv. Petra


Papa Franjo je 16. studenoga poslijepodne neočekivano posjetio privremenu zdravstvenu stanicu za potrebite postavljenu na Trgu Sv. Petra, a otvorenu povodom Svjetskoga dana siromaha koji se obilježava 18. studenoga.

„Bilo je to jedno od iznenađenja pape Franje. Odmah su ga dočekali brojni siromašni s različitim teškoćama i okupili se oko njega“, rekao je nadbiskup Rino Fisichella, predsjednik Papinskoga vijeća za novu evangelizaciju, koji je organizirao inicijativu i dopratio Svetoga Oca.

„Papa ih je pozdravio sve, svakoga posebno, saslušao ih je i pozdravio dragovoljce. Mislim da je to bila još jedna gesta velike solidarnosti i kršćanske ljubavi koju je Papa želio posvjedočiti“, dodao je nadbiskup Fisichella.

„Papin je posjet potaknuo prekrasne osjećaje. Sudjeluje i zajedno s nama živi ovo iskustvo koje je prekrasno; postajemo, naime, svjesni da postoji skrivena humanost koja ti obuzme dušu“, rekla je pak Giustina Bezzi, liječnica koja radi u stanici, javlja Vatican News.

U zdravstvenoj stanici, inauguriranoj 12. studenog, radi osam ambulanti, a otvorena je 14 sati dnevno, od 8 do 22 sata. Svrha je te strukture pružanje liječničke i dijagnostičke pomoći siromašnima i potrebitima.

KT