Papa potiče na nove inicijative za oživljavanje svijeta rada


U nagovoru uz molitvu Anđelova pozdravljenja 2. kolovoza papa Franjo upozorio je na prijeteću nezaposlenost i siromaštvo kao posljedice pandemije koronavirusa, pozvavši vjernike da crpe snagu iz euharistije i budu milosrdni prema drugima.

Papa je pred hodočasnicima okupljenima na Trgu Sv. Petra pozvao na ujedinjene napore svih političkih i gospodarskih snaga na obnovi tržišta rada. “Obitelji i društvo ne mogu napredovati bez rada”, poručio je Papa, pozivajući vjernike na molitvu. Upozorio je da će velika nezaposlenost koja će donijeti siromaštvo trajati i nakon pandemije i trebat će jaka solidarnost i kreativnost da bi se taj problem riješio, javlja Kathpress.

Prema najnovijim statistikama od travnja do kraja lipnja u Italiji je bez posla ostalo gotovo 460 000 osoba, stopa nezaposlenosti je 8,8%. Među mladima nezaposlen je svaki četvrti. U cijelom je svijetu, prenosi IKA, zbog pandemije mnoštvo ljudi izgubilo posao i ovisi o socijalnoj pomoći, tamo gdje uopće postoji.

Sveti Otac također je vjernicima poželio da se odmore i opuste na ljetnom odmoru, a povodu današnjega blagdana Gospe od anđela, pozvao ih da iskoriste priliku Porcijunkulskoga, potpunog, oprosta.

J.Vr.,KT