Papa se susreo s djecom bez oba roditelja


Papa Franjo upriličio je u petak, 19. siječnja, u domu "Mali princ" u Puerto Maldonadou susret s peruanskom djecom bez oba roditelja kao i onima koji su odrasli u njemu, a sada žive normalnim životima.

Sveti je Otac pozvao odrasle koji su prošli kroz kuću Mali princ da budu svjetlo nade onima koji sada tu žive. Budite "male zvijezde koje osvjetljavaju noć", rekao im je Papa, citirajući dio iz priče čiji je naslov nadahnuo ime kuće.

"Kakva prekrasna svjedočanstva nude svi ti mladi ljudi koji su putovali ovom cestom, koji su pronašli ljubav u ovoj kući i sada su sposobni oblikovati svoju budućnost", rekao je Papa i napomenuo da je njihov primjer najbolji svjedok djeci koja sada žive u tom domu.

Nadalje rekao je djeci da se njihov život reflektira u Djetetu Isusu.

"On je naše blago. Djeca su njegov odraz, a ti si blago za sve nas, najdragocjenije blago koje imamo i koje smo pozvani čuvati", istaknuo je Rimski biskup koji je zatim zatražio njihov oprost za "vremena kada odrasli nisu brinuli za vas".

Sveti je Otac rekao da ga čini sretnim što djeca imaju dom i ljude koji im pomažu.

Također je pozvao djecu, od kojih su neki iz autohtonih zajednica, da prouče i iskoriste mogućnosti obrazovanja. Potaknuo ih je da stupaju u kontakt sa svojim korijenima, ali da ne zaustavljaju znatiželju.

Na kraju je zahvalio ravnatelju Doma fra Xavieru i svima koji daju svoje vrijeme da djeca imaju bolji život.

KT