Estonija

Papa u Tallinnu: Vi ste dio velike Božje obitelji


U sklopu pastoralnog pohoda Estoniji, papa Franjo je 25. rujna u Tallinnu posjetio karitativnu ustanovu misionarki ljubavi Majke Terezije iz Kolkate.

Foto: ANSA

Foto: ANSA

Tu se susreo sa 100-tinjak štićenika koji imaju problema s alkoholom te siromašnima i samohranim majkama, rekavši im da su dio velike Božje obitelji, javio je Vaticannews.

Zahvalivši im za njihovo svjedočanstvo, Papa je izrazio radost osobito zbog bračnog para s devetero djece i njihove žrtve. „Tamo gdje su nazočni djeca i mladi, ima žrtve, ali još više budućnosti, radosti i nade. U ovoj zemlji u kojoj su zime jake, vama ne nedostaje najvažnije obiteljske topline. Problemi postoje, ali i želja da se ide naprijed. To nisu samo lijepe riječi, nego očit primjer“, naveo je Sveti Otac.

Zahvalio je redovnicama Misionarkama ljubavi koje se nisu bojale ići u susret tim osobama u potrebi kako bi bile znak blizine i ispružene Božje ruke. „Misionarska je vjera poput sestara Misionarki ljubavi, ide  ulicama naših gradova, četvrtima, zajednicama, govoreći konkretnim gestama: budi dio naše obitelji, velike Božje obitelji u kojoj svi imamo mjesta“, istaknuo je papa Franjo, javlja Vaticannews.  

KT