Italija

12. europsko prvenstvo svećenika u malom nogometu


U talijanskom gradu Brescia od 5. do 8. veljače održava se 12. europsko prvenstvo svećenika u malom nogometu na kojem sudjeluje 16 reprezentacija i oko 250 svećenika. Među sudionicima je i momčad BiH, koja je na prvenstvu 2017. osvojila drugo mjesto.

Na turniru, koji je svečano otvoren u ponedjeljak, 5. veljače misnim slavljem kojega je predvodio biskup Carlo Mazza u koncelebraciji s oko 250 svećenika, bit će odigrane ukupno 42 utakmice. Reprezentacije su podijeljene u četiri skupine, a dvije prvoplasirane iz svake igrat će četvrtfinale i boriti se za prolazak dalje.

U grupi A uz domaćina Italiju, nalaze se i reprezentacije Portugala, Mađarske i Kazahstana. Bosna i Hercegovina je smještena u grupu B zajedno s Albanijom, Rumunjskom i Crnom Gorom, dok skupinu C čine: Bjelorusija, Poljska, Austrija i Češka Republika. Hrvatska je u skupini D zajedno s Ukrajinom, Slovačkom i Slovenijom.

Utakmice po skupinama igraju se 6. veljače u poslijepodnevnim satima, kada su planirane i utakmice četvrfinala.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine na ovo prvenstvo dolazi kao drugoplasirana s prošlog natjecanja održanog u Vukovaru, ali u nešto izmijenjenom sastavu u odnosnu na prošlogodišnji. Malonogometnu reprezentaciju svećenika Bosne i Hercegovine, pod vodstvom trenera Ivice Vincetića, čini sljedeći sastav: fra Zdravko Anđić, fra Ivan Jaković, fra Ivan Jelić, fra Mario Jelić, fra Jure Perić, fra Davor Petrović, fra Marijo Plavčić, vlč. Vladimir Pranjić, fra Jure Šekerija, fra Josip Mrnjavac, fra Josip Tomas, fra Nikica Tomas i vlč. Stjepan Didak.

KT