Žepče

Blagoslovljen spomenik poginulim braniteljima


U četvrtak, 27. srpnja, blagoslovljen je spomenik poginulim pripadnicima Hrvatskog vijeća obrane s područja mjesne zajednice Selište u općini Žepče.

Foto: postaja.ba

Foto: postaja.ba

Nakon uvodnih riječi dobrodošlice i intoniranja himne, spomenik su otkrili članovi obitelji poginulih branitelja, Tona Šimičić i Ilija Zvoko. Žepački župnik, kako prenosi postaja.ba, vlč. Predrag Stojčević blagoslovio je spomenik na kojem je uklesano šest imena branitelja iz Selišta te izmolio opijelo za duše pokojnih.

Poslije blagoslova i molitve, vijence i svijeće na spomenik su položili predstavnici mjesne zajednice Selište zajedno s predstavnicima Udruge nositelja ratnih odličja HVO i Udruge Bušić na čelu sa Stankom Kneževićem, Draganom Jankom i Josipom Trogrlićem. Palim braniteljima počast su odali i izaslanici OO HDZ BiH Žepče koje je predvodio ministar Josip Martić i izaslanici ŽO HDZ BiH ZDK u čijem su sastavu bili zastupnici u Skupštini ZDK Iva Tadić i Damir Jukić te ministar financija ZDŽ Andrej Kajić.

U svom govoru, predsjednik mjesne zajednice Selište, Stanko Knežević, zahvalio se svima koji su pomogli izgradnji ovog spomenika. „Na spomeniku dominira križ, simbol vjere i mučeništva, koji će podsjećati buduće generacije na jedno teško vrijeme u našoj povijesti i herojstvo ljudi koji su dali svoje živote za obranu naših stoljetnih ognjišta“, naglasio je Knežević i dodao kako iz poštovanja prema žrtvama treba graditi bolji život sa susjedima bez obzira na vjeru i naciju te poželio da se više nikad ne dogode devedesete.

Nakon službenog dijela organiziran je prigodni domjenak za sve goste i mještane Selišta.

KT