Mostar

"Dompes": Svečano otvorena Pučka kuhinja fra Didaka Buntića


Hrvatski premijer Andrej Plenković svečano je otvorio Pučku kuhinju Fra Didaka Buntića, a blagoslovio ju je mons. Lugi Pezzuto, apostolski nuncij u BiH.

Foto: Bljesak.info

Foto: Bljesak.info

Dijelovi kompleksa Dompes – Kuće kruha i duha otvoreni su večeras u Mostaru. Hrvatski premijer Andrej Plenković svečano je otvorio Pučku kuhinju fra Didaka Buntića u Dompesu koju je blagoslovio nadbiskup mons. Lugi Pezzuto, apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini, javlja Bljesak.info.

Dompes je, inače, višenamjenski kompleks u kojem će biti smješteni studentski dom za studente slabijeg imovinskog stanja, pučka kuhinja i Međunarodni centar za dijalog, a taj projekt mostarskih franjevaca vodi fra Iko Skoko koji je, piše Bljesak.info, izjavio kako je objekt sagrađen novcima više od 4 000 donatora.

Pučka kuhinja otvorena je u sklopu obilježavanja 100. godišnjice spašavanja bh. djece od gladi, a fra Didak Buntić je od smrti spasio više od 12 000 mališana odvodeći ih u Slavoniju. „Nije sve ni izbliza gotovo, ali sve je pod krovom i samo mogu zahvaliti Bogu na donatorima bez kojih ovog ničega ne bi bilo“, rekao je ranije za Bljesak.info fra Iko Skoko.

Studentski dom i pučka kuhinja, čija je izgradnja počela u siječnju 2015., stavljena je pod krov. Kuhinja i menza su dovršene, u zgradu su u potpunosti ugrađene instalacije, a s izgradnjom soba kreće se uskoro. Čim se, kako je za Bljesak.info rekao fra Iko, sravnaju dosadašnji računi. Kaže, kako je donatora bilo mnogo, a njihova će imena biti izvješena u Domu. Od onih koji su dali i marku, odvojivši od svoje neimaštine, do velikih donacija u čemu prednjači Vlada Republike Hrvatske, piše Bljesak.info.

KT