Sinj

Hodočašće Rame i Imotske krajine u Sinj


Tradicionalno na dan Alke u Svetište Gospe Sinjske hodočaste vjernici iz Rame i Imotske krajine, a tako će biti i u nedjelju, 6. kolovoza.

"Euharistijskim slavljem u 10 sati predsjedat će fra Andrija Jozić, ramski gvardijan. Misno slavlje prenosit ćemo uživo na Facebook stranici Gospa Sinjska", najavljeno je iz Svetišta Gospe Sinjske.

Sinj i Ramu na osobit način povezuje lik Majke od Milosti, koja i danas povezuje dva kraja, čemu posebno svjedočimo na Veliku Gospu (15. kolovoza) i na Malu Gospu (8. rujna). Ramljaci će u svojim živopisnim narodnim nošnjama u poslijepodnevnim satima sudjelovati na 302. Alci.

„Imotski je na blagdan Gospe od Anđela (2. kolovoza 2017.) proslavio 300. godina od oslobođenja Grada i Imotske krajine od Osmanlija. Hodočašćem Gospi Sinjskoj Imoćani živo čuvaju tradiciju te se i na ovaj način još bolje uspostavljaju veze između dviju varoši u zagorskom dijelu Dalmacije. I jednima i drugima izražavamo iskrenu dobrodošlicu“, ističu sinjski fratri na mrežnoj stranici sinjske župe i svetišta.

KT