Sarajevo

28. broj Katoličkog tjednika


Iz tiska je izašao 28. ovogodišnji broj Katoličkog tjednika čiji su središnji sadržaji posvećeni 30. Susretu misionara Crkve u Hrvata.

Glavni urednik vlč. Josip Vajdner Uvodnik novoga broja naslovio je Kad je „pravo vrijeme“?

U Rubrici Zov misija pročitajte izvješće s 30. Susreta misionara Crkve u Hrvata koji je u Zagrebačkoj nadbiskupiji okupio 18 misionarki i misionara iz 11 zemalja.    

Naš novi intervju posvećen je susretu misionara i misijskim temama, a razgovarali smo sa s. Lenkom Čović iz zajednice Krista Misionara Molitelja, misionarkom koja već 34 godine djeluje u Ekvadoru. 

Papa Franjo boravio je u Bariju gdje je upriličen ekumenski skup za mir na Bliskom istoku, na kojem su se, prvi put u povijesti, okupili rimski prvosvećenik te 22 poglavara i patrijarha kršćanskih Crkvi Bliskog istoka. O tom povijesnom događaju čitajte u rubrici Izlog.

Uz godišnjicu srebreničke tragedije, u rubrici Ljudi, život, običaji razgovarali smo s Ahmedom ef. Hrustanovićem, drugim imamom Bijele džamije u Srebrenici. 

U posebnom prilogu predstavljamo ovogodišnje mladomisnike Crkve u Hrvata.

Rubrika Crkva u Hrvata, između ostalih,donosi vijesti: Sarajevo – Patron sjemenišne crkve, Mostar – Krajevna crkva bogatija za četiri nova svećenika, Plehan – Dani sjećanja na ratne strahote.

Vašoj pozornosti preporučamo i Tjedni društveno-politički inventar Josipa Vrička, kao i ostale standardne rubrike te nove video priloge i razne sadržaje na našem portalu nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu.

KT