Božićni dvobroj Katoličkog tjednika


Iz tiska je izašao ovogodišnji božićni dvobroj Katoličkog tjednika, posljednji broj u ovoj godini, čiji su središnji sadržaji posvećeni najradosnijoj kršćanskoj svetkovini.

Tako je glavni urednik vlč. Josip Vajdner svoj Uvodnik naslovio Božić okreće svijet naglavačke.

U Intervjuu smo sugovornika povodom Božića pronašli u preč. Boži Radošu, rektoru Papinskog hrvatskog zavoda Svetog Jeronima u Rimu.

U izlogu pročitajte: Sarajevo – Proslava spomendana Bl. Drinskih mučenica; Sarajevo – Duhovna obnova za političare.

U rubrici Faktografija donosimo priču Iz Dnevnika pisca o Božiću iz pera našeg suradnika Brane Vrbića.

Nekoliko stranica novoga dvobroja ispunile su i božićne poslanice biskupa Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine.

Od brojnih tekstova s božićnom tematikom izdvajamo: Kakav je i tko je „krivac“ za Božić u tuđini?!; Jedan Božić, a bezbroj slavlja; Tajna mesijanizma: Od dalekog Boga do Boga s nama; Nadahnuće Badnje večeri; Božićno primirje u Prvom svjetskom ratu...

Po novu Reportažu zaputili smo se na sjeveroistok Bosne gdje: Osim „bijele kule“ u Gradačcu ponosno stoji i kamena crkva.

Rubrika Crkva u Hrvata, između ostalih, donosi vijesti: Sarajevo – Sjednica Povjerenstva za pripravu sinode VN; Banja Luka – Biskup Komarica primio visokog predstavnika u BiH; Zadar – Preminuo dr. mons. Pavo Kero.

Vašoj pozornosti preporučamo i Tjedni društveno-politički inventar Josipa Vrička, kao i ostale standardne rubrike te nove video priloge i razne sadržaje na našem portalu nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu.

Čitajte i širite Katolički tjednik i portal nedjelja.ba – glasove nove evangelizacije!

KT