Sarajevo

Iz tiska izišao 45. broj Katoličkog tjednika


Novi broj Tjednika posvećen je Svjetskom danu siromaha koji se obilježava 13. studenoga.

U uvodniku pod naslovom Zemlja gladna ljubavi, glavni urednik Josip Vajdner upozorava kako ovo podneblje i dalje rađa plodovima mržnje čije je sjeme njegovano na različitim poljima.

Promatrajući Kroz filozofsku prizmu, dr. Oliver Jurišić posvetio je nekoliko svojih misli „političkoj diskriminaciji u Crkvi“.

Povodom Svjetskog dana siromaha, Josipa Prskalo razgovarala je s volonterkom pri karitativnim udrugama i djelatnici PMD-a u Hrvatskoj Vlatkom Bakran Burić, koja podsjeća kako je pomoći drugome Božji zakon.

Pod naslovom Opet im je križ zasmetao, Brane Vrbić piše o tomu kako je danas jedina dopuštena predrasuda, a time i diskriminacija, ona protiv kršćana i kršćanstva, osobito katolika.

Reporterska ekipa Tjednika posjetila je Lukavac u kome se nalazi stoljetna crkva posvećena Sv. Anti Padovanskom.

U Razmišljanjima, Josip Vričko piše o (potencijalnoj) Pirovoj listopadskoj izbornoj pobjedi Hrvata, koji mogu birati kojem će se bošnjačkom bloku privoljeti, ali dojam je kako, slijedom ranijih iskustava, izbor i nije baš naročit.

U Odjecima prošlosti, u tekstu pod naslovom Bez Hrvata Sarajevo neće biti Sarajevo Ivo Tomašević vraća se u 1995., kada su glavni grad BiH posjetili biskupi iz Austrije.

Donosimo i izvješće s 39. putovanja pape Franje izvan Italije, u Bahrein, koje je bilo u znaku međureligijskog dijaloga i molitve za mir.

Vašoj pozornosti preporučamo i naše standardne rubrike te razne sadržaje na našem portalu Nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu i Instagram profilu.

Čitajte i širite Katolički tjednik i portal Nedjelja.ba – glasove nove evangelizacije!

J.Vr.,KT