Sarajevo

Iz tiska izišao novi broj Katoličkog tjednika


Iz tiska je izišao 8. ovogodišnji broj Katoličkog tjednika čija je središnja tema prva obljetnica ruske agresije na Ukrajinu.

Tim povodom donosimo ekskluzivni intervju s apostolskim nuncijem u Ukrajini mons. Visvaldasom Kulbokasom, koji upozorava kako je „ubijanje vrlo ozbiljan čin, ali još je ozbiljnije gubitak vječnog života“.

Razmišljajući o prvoj godini rusko-ukrajinskog rata, Josip Vričko donosi tekst pod naslovom Ima li u ratu (uopće) pobjednika?

U uvodniku pod naslovom Iskupljujuće vrijeme, glavni urednik Josip Vajdner upozorava kako poslijeratna situacija u Bosni i Hercegovini govori da su te godine zapravo uzaludno potrošene.

U Faktografiji, Brane Vrbić piše o poljskoj obitelji Ulma koja je postala simbol pomoći Židovima tijekom njemačke okupacije, a koja će biti proglašena blaženom 10. rujna ove godine.

Reporterska ekipa Katoličkog tjednika pohodila je župu Sv. Ante Padovanskog Sutina, nadomak Posušja, koja ima (mali…) problem s – čak! – 70 neženja.

U rubrici Vjera i psihologija, dr. fra Šimun Šito Ćorić donosi tekst pod naslovom Kakav je utjecaj zavisti na zdravlje čovjeka?

U Odjecima prošlosti, Ivo Tomašević vraća se u 1995., nakon smirivanja sukoba između Hrvata i Muslimana, i svjedoči kako se u krajevima u kojima je do jučer bjesnio rat „imalo što vidjeti“.

Vašoj pozornosti preporučamo i naše standardne rubrike te razne sadržaje na našem portalu Nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu i Instagram profilu.

Čitajte i širite Katolički tjednik i portal Nedjelja.ba – glasove nove evangelizacije!

J.Vr.,KT